Érd-figyelő

Kell egy hely az érdieknek, ahol összegyűjthetik panaszaikat, észrevételeiket, kommentálhatják azokat, és ahol friss híreket is olvashatnak. Ez az Érd figyelő, a BKV-figyelő és a MÁV-figyelő testvére.

A blog egyrészt saját cikkekből, másrészt a Ti észrevételeitekből készül, így ha van ilyen, akkor a BKV- és MÁV figyelőhöz hasonlóan írjátok meg nekünk az erdfigyelo@gmail.com címre.

Friss topikok

  • szereko: Lám- lám, úgy látszik kifáradt a tisztelt adóalany a meddő ingatlanadó vitában. Az új érdi ingatl... (2010.12.14. 22:10) Az új ingatlanadó jó az érdieknek?
  • nzolta: Jó lenne tudni, hogy a sportcsarnok építésénél mennyire figyeltek oda a megújuló energia hasznosít... (2010.08.22. 08:54) Sportcsarnok helyett kísértetkastély
  • scooby doo: Hát nem nagyon tudtam sajnálni a népet... A Gaskó meg amúgyis egy f@sz. (2009.11.21. 22:01) Már vége is a sztrájknak!
  • rrroka: @effe23: hát ez egy fogós kérdés. a chinoin felé nem szoktak lenni ebek, de egyszer találkoztam ké... (2009.10.06. 06:43) Érden futok
  • scooby doo: @Fricy: A Volán mit követ? Semmit. Pl. a 734 reggel 6:30 körül, nem elég a 20 perc, a Bem téren má... (2009.09.23. 20:04) Ütemes menetrend

Linkblog

Szombat délelőtti romhalmaz

2009.05.02. 13:48 rrroka

Délelőtt leballagtunk a Stop Shopba. Útközben kettő pofátlan, értelmetlen, felháborító, bunkó, szemétlád, trehány, nemtörődöm dologot fotóztam.

1) Szemétsziget Érd-felső vmh
Szeméthalmok a műanyag gyűjtő mellett. Frappáns lépés lett volna szélvédő romjait a színes üveg mellé elhelyezni...
Az eheti Érdi Újságban T. Mészáros polgármesterünk nyílt levélben támadja az Érd-Kom Kft-t többek közt a szemétszigetek mini illegális lerakóvá válásáért, de valljuk be őszintén, ehhez az is kell, hogy akik ide, vagy egy árokba dobják a hulladékjukat, azok nagy ívben szarjanak az egészre.

2) Kukarongálás Érd-alsó vmh
Érd-alsón az átjáróban a múlt héten fedeztem fel, hogy 3 kukát is elhelyeztek. Egy pillanatig azt gondoltam, ez számít, és majd oda dobják a srácok az esti buliban az üvegeket meg az egyéb szemetet.
Fogadni mernék rá, hogy kedden még mindig így hever majd a szétcseszett szemetes, és valószínű, hogy a szemét is.

Ne mondja nekem senki, hogy ez ellen semmit sem lehet tenni!
Nem tudom kinek a feladata, kinek a területe, kinek a kára, de elég egyszerű megoldást találni rá: oda kell küldeni pár embert, polgárőrt, vagy rendőrt, vagy orkot, akárkit. Ez főleg az utóbbi eseten segítene, hiszen a szemetes szétrúgása és a piásüveg tördelés elég egyértelműen köthető egy adott időszakhoz, vagyis a hétvégi estékhez és hajnalokhoz.
Tényleg az kéne, hogy az érdi lakosok összeálljanak és lepofozzák aki ezt teszi? Megoldás lenne?

3 komment

Címkék: központ szemét pályaudvar vasútállomás rongálás érd közterület érdi újság t.meszaros

A bejegyzés trackback címe:

https://erdfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr781098742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scooby doo 2009.05.02. 18:15:06

Az a baj, a rendőrök leszarják az egészet. Felveszik a feljelentéseket és annyi. Nyomozni nem szoktak (saját és ismerősi tapasztalat).
Amúgy szerintem csak lusták foglalkozni az egésszel, és itt nem csak a cigányokról van szó, mert ez nagyban nem az ő részük (mármint bebaszva rongálni, nekik nem kell ahhoz piálni)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.05.02. 18:32:14

@scooby doo: nem is azt vároma zsaruktól, hogy bilincsbe elvigyék a kiscsávókat akik két sörtől kemények lettek, hanem hogy néha menjenek oda, villogjanak, nézzenek körbe, igazoltassanak stb. nem kell büntetni, elég ha érzik, a figyelmet, már nem fognak szarakodni.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.05.10. 12:51:11

@rrroka:

Ez így van. Csak egy kis ellenőrzésre van szükség.
süti beállítások módosítása