Érd-figyelő

Kell egy hely az érdieknek, ahol összegyűjthetik panaszaikat, észrevételeiket, kommentálhatják azokat, és ahol friss híreket is olvashatnak. Ez az Érd figyelő, a BKV-figyelő és a MÁV-figyelő testvére.

A blog egyrészt saját cikkekből, másrészt a Ti észrevételeitekből készül, így ha van ilyen, akkor a BKV- és MÁV figyelőhöz hasonlóan írjátok meg nekünk az erdfigyelo@gmail.com címre.

Friss topikok

  • szereko: Lám- lám, úgy látszik kifáradt a tisztelt adóalany a meddő ingatlanadó vitában. Az új érdi ingatl... (2010.12.14. 22:10) Az új ingatlanadó jó az érdieknek?
  • nzolta: Jó lenne tudni, hogy a sportcsarnok építésénél mennyire figyeltek oda a megújuló energia hasznosít... (2010.08.22. 08:54) Sportcsarnok helyett kísértetkastély
  • scooby doo: Hát nem nagyon tudtam sajnálni a népet... A Gaskó meg amúgyis egy f@sz. (2009.11.21. 22:01) Már vége is a sztrájknak!
  • rrroka: @effe23: hát ez egy fogós kérdés. a chinoin felé nem szoktak lenni ebek, de egyszer találkoztam ké... (2009.10.06. 06:43) Érden futok
  • scooby doo: @Fricy: A Volán mit követ? Semmit. Pl. a 734 reggel 6:30 körül, nem elég a 20 perc, a Bem téren má... (2009.09.23. 20:04) Ütemes menetrend

Linkblog

Szemétlerakók szerte a városban

2009.04.19. 07:10 BKV figyelő.hu

Érden belül (kertvárosi és központi részen egyaránt) egyre több az illegális hulladéklerakó. Vannak olyan helyek, ahol évek óta gyűlik a szemét, mégsem tesznek ellne semmit. A szemetelők mindentől megválnak. Háztartási hulladék, sitt, megunt játékok, berendezések, stb. Nem csak a hatóság feladata lenne fellépni az illegális hulladéklerakás ellen. Sok ilyen telep a lakóházaktól alig 10-15 méterre található.

A lakóknak látniuk kell, amikor a házuk előtt megáll 1-1 autó, amiből kidobnak valamit. Engem zavarna, ha a házam előtt ilyen hulladéklerakó lenne, és ott bűzölögne a szemét. Ha nem is állnék egész nap az ablakba, akkor is kifigyelnék, ha egy autó lassít a ház előtt.

Az alábbi képek a Viola és a Szegfű utca sarkán készültek:

3 komment

Címkék: város képek központ szemét érd közterület

A bejegyzés trackback címe:

https://erdfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr931073577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érdlakó 2009.04.19. 09:25:37

Azt írod, hogy nem tesznek semmit az illegális hulladéklerakás ellen. Ez így kissé túlzás, a gyakorlatban folyamatosa a macska-egér játék az illegális tevékenységet végzőkkel.

Csak a tavalyi évben két legégetőbb problémát oldott meg a város.

Egyik ilyen volt a Fundoklia természetvédelmi terület, amelyet korábban elborított a szemét. A Környezetvédő Egyesület vállalta, az önkormányzat meg segítette, hogy 5 millió Ft értékben+rengeteg önkéntes munkával megtisztuljon a völgy. Ehhez pályázati pénzt is sikerült szerezni.

A másik ilyen projekt az M6-os autópálya melletti szeméthegy eltakarítása volt, amelyre az önkormányzat 10 millió Ft-ot költött. Ehhez is sikerült 5 millió pályázati pénzt szerezni.

Teljesen egyetértek veled: minden sarkon nem állhat 7 X 24 órában rendőr. A polgárőrség, a közterület felügyelet igyekszik felderíteni, amit lehet, de a tettenérésben leginkább az tud segíteni, aki vagy rászól ott frissiben vagy vállalja a tanuskodást.

Tettenérés hiányában marad az, hogy közpénzen takarítjuk el azt, amiért valakik nem akarnak fizetni...

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.04.19. 11:42:12

@Érdlakó:

Az önkormányzat részéről megvolt a lépés, ezt te is írtad. De a bejegyzés nem az ő hibájukról szól (nem tudom ez feltűnt-e) hanem a polgárok hibáiról.

Városszerte voltak régen civil kezdeményezések takarításra, szemétszedésre, stb. Lehet, hogy az emberek belefáradtak ebbe, de legalább mindenki a saját lakóterületén tarthatna rendet, úgy, hogy figyel, vagy eltakarítja a szemetet.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.04.19. 20:00:57

@Érdlakó: azért az is vicces, hogy 5-10 millát költenek el szemétkupac eltüntetésre. irreálisan nagy összeg, de nyilván megvannak a nyertesei.

@BKV figyelő: a közelünkben van olyan bolt, ami nem tünteti el a szemetet az előtte lévő árokból, van olyan szomszéd, aki a kukából kiesett szemetet hetek óta nem szedi össze, ott rohad a kerítése mellett, szombat délben sétáltunk hazafele és és a giminél lévő szemétszigetnél a járda kellős közepén állt egy éjszakai buliból visszamaradt konyakos üveg a színes üveg gyűjtőtől nem egészen 5 méterre! már az is bunkóság, hogy a mulatozók nem vágták mi, de hogy egész nap nem volt senki aki azt az 5 méter arrébb vitte volna az már leírja mennyire szarnak az emberek mindenre!
fogtam azt fejcsóválva kibasztam.
süti beállítások módosítása