Érd-figyelő

Kell egy hely az érdieknek, ahol összegyűjthetik panaszaikat, észrevételeiket, kommentálhatják azokat, és ahol friss híreket is olvashatnak. Ez az Érd figyelő, a BKV-figyelő és a MÁV-figyelő testvére.

A blog egyrészt saját cikkekből, másrészt a Ti észrevételeitekből készül, így ha van ilyen, akkor a BKV- és MÁV figyelőhöz hasonlóan írjátok meg nekünk az erdfigyelo@gmail.com címre.

Friss topikok

  • szereko: Lám- lám, úgy látszik kifáradt a tisztelt adóalany a meddő ingatlanadó vitában. Az új érdi ingatl... (2010.12.14. 22:10) Az új ingatlanadó jó az érdieknek?
  • nzolta: Jó lenne tudni, hogy a sportcsarnok építésénél mennyire figyeltek oda a megújuló energia hasznosít... (2010.08.22. 08:54) Sportcsarnok helyett kísértetkastély
  • scooby doo: Hát nem nagyon tudtam sajnálni a népet... A Gaskó meg amúgyis egy f@sz. (2009.11.21. 22:01) Már vége is a sztrájknak!
  • rrroka: @effe23: hát ez egy fogós kérdés. a chinoin felé nem szoktak lenni ebek, de egyszer találkoztam ké... (2009.10.06. 06:43) Érden futok
  • scooby doo: @Fricy: A Volán mit követ? Semmit. Pl. a 734 reggel 6:30 körül, nem elég a 20 perc, a Bem téren má... (2009.09.23. 20:04) Ütemes menetrend

Linkblog

Érdi(?) Lap

2009.05.24. 18:14 rrroka

Kezembe keveredett és rosszul emlékeztem. Azt hittem a hivatalos újságunk a vezetőségből adódóan jobbosabb, de rá kellett jönnöm, az Érdi Újság konkrétan objektív a Laphoz képest.
A címlapon annak örülnek negyed oldalban, hogy Szili Katalint elverték Pécsett. Ez teljesen érdi sztori, nem igaz? A cikk nem említi a csalás gyanúját, ami amúgy teljesen felesleges volt, hiszen mindeki tudta, hogy a FIDESZ elrakja az MSZP-t, de úgy gondolta a narancssárga sarok boxolójának egyik lelkes szurkolója, hogy azért megcinkeli a kesztyűt, biztos-ami-biztos. A kedvenc mondatom ebben a cikkben, ez: „…megmaradnak mutatóban a megmondóemberek, … a sajtóban, rádióban, interneten egyaránt,…”. Ez egy szép példája annak a gondolkodásnak, amikor azt mondja „mindenki rohadék”, de saját magát semmiképp nem számolja bele az illető. Hát igen.
A „Kis magyar abszurd” című írással teljesen egyetértek, abban, hogy a TV székház eladása és visszabérlése körüli ügy pofátlan szemétség, de demagóg dolog összekötni ezt az 5%-os nézettséggel. Azért van 5% nézettsége az mtv-nek, mert Győzikékre, és tortás halra van igény. Lehet nézni Beugrót, Főteret és Kultúrházat is a királyi egyes csatornán, de abban nem főz bablevest óriási szopószájú vén ribi, egy másik kurvának, meg kivéhedt haknikirályoknak, így a kutyát nem érdekli. Nem a műsorok kritikán aluliak, nézzen csak bele egyszer a cikket alá nem író szerző, hanem a nézők! De ez sem érdi sztori.
Az „Azt mondják az okosok…” rovat a címoldalihoz hasonló kötözködő hangnemben készült,  szintén bármiféle érdi kötődés nélkül. Sajnálatos, hogy a szerzőnek fogalma sincs a magyar mondásokról, így olyat kreál például, hogy „bánatában berúg, mint a kefekötő”. Ezt most azért gondoljuk végig.
Ugyanitt, most 2009-ben az internet robbanásszerű elterjedéséről beszél a szerzői jogokkal kapcsolatosan. Gondolom ezt a szókapcsolatot még 1992-ből emelte át (amikor az újság honlapja is készülthetett...), hiszen ha ma is „robbanásszerű” lenne a terjedés, akkor amellett, hogy azok a mocskos kapitalista-kommunista szolgáltatók rohadtul örülnének, mi éppen a második-harmadik netkapcsolatunkat köttetnénk be, robbanásszerűen.
Emellett az újságban pont olyan izgalmas írások szerepelnek, amikért az mtv-t fikkantják, pl. cikk egy érdi bölcsőkészítőről… Remek sztori! Amellett, hogy én bukok az ilyen helyi dolgokra, voltam a pincesori fesztiválon is (poszt később), szerintem ez csak helykitöltés. Az ilyen írások nélkül a 14 oldalas lap első 10 oldala (a további négy csak reklám, valamiből élni is kell), maximum hat lehetne, a FIDESZ választási győzelme után pedig nem lesz kinek beszólogatni, így már előre izzadhat a szerkesztő, hogy mivel tölti majd meg a lapokat.
Viszont üzenem, Pacsuta Péter Jánosnak, hogy ha kideríti ki törte ketté a frissen ültetett mandulafáit, akkor szóljon, mert segítek megzunyálni a rohadék állatot!

2 komment · 1 trackback

Címkék: cikk újság lapszemle szórakozás város érdi újság érdilap

A bejegyzés trackback címe:

https://erdfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr681140986

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Házmester 2009.05.30. 19:51:53

Házmesterek kíméljenek!Hát igen, én még nem csak arra emlékszem, amikor „Karl Marx Stadtban ért minket a meteorológiai nyár”, de arra is, hogy e szép hazát a házmesterek országaként emlegettük. Aki esetleg nem emlékezne, annak elárulhatom, hog…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.06.09. 10:27:07

Oh: úgy látom jó, hogy hírét keltettem :D

Hát a tettes elvileg megvan, gyakorlatilag a nyomozó bizottság lezárta az ügyet, mert nem bizonyítható egyértelműen.

Mondjuk emberünk természetesen össze-vissza vetített a kihallgatás alkalmával, tehát mégiscsak volt leplezni valója.

Örömhír azonban, hogy 5-öt tört el, és ebből az 5-ből, 4 visszafogant. Nem mondom, hogy húsvéti csoda, mert tudom, hogy a helyes és azonnali sebkötözésnek köszönhető, de azért mégis: csak a kéregről visszafoganni elég necces volt.

Tiszteletem!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.06.09. 12:11:12

@Pacsker: hát örülök, h rendbe jöttek a fáid, de elkeserít, h semmit nem lehet vele csinálni.
süti beállítások módosítása