Érd-figyelő

Kell egy hely az érdieknek, ahol összegyűjthetik panaszaikat, észrevételeiket, kommentálhatják azokat, és ahol friss híreket is olvashatnak. Ez az Érd figyelő, a BKV-figyelő és a MÁV-figyelő testvére.

A blog egyrészt saját cikkekből, másrészt a Ti észrevételeitekből készül, így ha van ilyen, akkor a BKV- és MÁV figyelőhöz hasonlóan írjátok meg nekünk az erdfigyelo@gmail.com címre.

Friss topikok

  • szereko: Lám- lám, úgy látszik kifáradt a tisztelt adóalany a meddő ingatlanadó vitában. Az új érdi ingatl... (2010.12.14. 22:10) Az új ingatlanadó jó az érdieknek?
  • nzolta: Jó lenne tudni, hogy a sportcsarnok építésénél mennyire figyeltek oda a megújuló energia hasznosít... (2010.08.22. 08:54) Sportcsarnok helyett kísértetkastély
  • scooby doo: Hát nem nagyon tudtam sajnálni a népet... A Gaskó meg amúgyis egy f@sz. (2009.11.21. 22:01) Már vége is a sztrájknak!
  • rrroka: @effe23: hát ez egy fogós kérdés. a chinoin felé nem szoktak lenni ebek, de egyszer találkoztam ké... (2009.10.06. 06:43) Érden futok
  • scooby doo: @Fricy: A Volán mit követ? Semmit. Pl. a 734 reggel 6:30 körül, nem elég a 20 perc, a Bem téren má... (2009.09.23. 20:04) Ütemes menetrend

Linkblog

Két volán, egy jégeső, nulla közbiztonság

2009.06.15. 18:20 rrroka

Mielőtt elutazom nyaralni gyorsan összeszedek pár múlt heti dolgot.

A héten többször is jöttünk hazafele sárgabusszal Etele térről, és azt tapasztaltuk, hogy 17:10 után sima M7 busz legközelebb 17:40-kor indul. Van ugyan Ürmös utcai és Lőcseis is, de ha Riminyáki - Bajcsy-Zsilinszky felé akarunk hazafele jönni, akkor bizony 25 percet kell várni a csúcsidőben összeverődő kilométeres sorban. Gratulálok a menetrend tervezőjének. Az egyik hazaúton a buszon fűtöttek. Komolyan. 35 fok volt kint. Udvariasan megkérdeztem a sofőrt, hogy tud-e róla, hogy fűt, azt mondta, hogy tud. Megkérdeztem nem lehetne-e kikapcsolni, azt mondta de, de akkor 3 percen belül forr föl a motor, és nem megyünk fel az emelkedőn. Ennyiben maradtunk. :)

Volt frankó jégesőnk csütörtökön, Ezt megint az érdi Volánbusz szponzorálta, ugyanis 19:15 után legközelebb 20:05-kor indult volna felénk busz, ezért a sötét felhők ellenére elindultunk haza gyalog. Megint gratulálok a menetrendeseknek! A jégeső a gimnáziumnál ért el minket, gyorsan be tudtunk rohanni az üvegesnél a tető alá és végignézhettük, ahogy a cseresznye nagyságú jég szanaszét veri a parkoló autókat. Elég ijesztő tapasztalat volt és a cseresznyénket is leverte. :( Utána viszont gyönyörű volt az ég.

Vasárnap sportnap volt, gondoltunk egyet a tesómmal és este lebringáztunk a gátra futni. Épp kikötni akartuk a cangákat a kresztáblához, amikor szólt egy helybéli kutyasétáltató srác, hogy ne tegyük, mert elviszik, ugyanis a tábla kivehető.  Vakartuk kicsit a fejünket, majd bátran bementem a Thermál-hotelbe és megkérdeztem, hogy a szemközti ház kertjében elkerített kerékpár tárolójukba berakhatnánk-e a bringákat. A recepciós visszakérdezett, hogy a szálló vendégei vagyunk-e, mondtam, hogy nem, de jó hírét keltenénk a cégnek ha segítene. :) Segített, köszönjük! A Thermál-szállóban rendes emberek dolgoznak! Örömmel láttam, hogy lekaszálták a vállig érő füvet ami már belógott az útra. Fél óra alatt megjártuk oda-vissza, visszakaptuk a  bringákat, ittunk a tojásszagú gyógyvizünkből (érdekes, hogy van aki kannaszámra viszi haza, pedig elég jellegzetes ízű), és hazatekerünk.

Szóval mi most balra el, Fishing on Orfű, aki pedig marad Érden az menjen II. Első Fesztiválozni a hétvégén!

Vakáció!!! :)

 

3 komment

Címkék: biztonság közlekedés volán fesztivál bűnözés busz kerékpár lopás érdekesség közbiztonság érd

A bejegyzés trackback címe:

https://erdfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1001187154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EvilHedgehog 2009.06.16. 06:54:11

Én azt szeretem amikor a Diósdi vonalon 4-5 emberrel mennek el a csuklós buszok az Etele térről addig a nem diósd fele utazók meg örüljenek ha minden második diósdi buszra jut egy M7-es.

scooby doo 2009.06.18. 19:38:11

Vicc tényleg az egész menetrend. Én a Lőcseihez lakom közel, a riminyákis messzebb van de az megy Pestre (ez is kurvajó, hogy napi 3 Lőcsei megy Pestre).
14 óra körül akartam a napokban Pestre menni. 20 percenként jár minden, 14:30-kor megy. Mondom akkor inkább a 14:37-es Lőcsei. Az 4 perccel előbb elment. És mehettem a 14:50-sel, amivel majdnem lekéstem a találkámat. Baszódj meg Volán.
Mért nem írják ki inkább előbbre a buszt, amikor az (főleg a Lőcsei) gyakorlatilag 90%-ban előbb megy el mint a kiírt? Este az 5-6 perc sem ritka eset.
A másik, ami röhej, hogy hétvégén fővonalon 40 percenként járjon a busz. Azért ne bassza már meg, hogy 3 vonal közül (Ürmös - Riminyáki - Lőcsei) csak 40 percenként jut olyan, amelyik Pestre megy? Azon meg szokás szerint tömeg van, ha szerencsénk van akkor csak a Bem tértől, de az ritkaság.

scooby doo 2009.06.18. 19:44:04

De olyan is volt, hogy 37-re volt kiírva a busz, mi meg anyáztunk, már mentünk volna vissza, h sehol semmi, a kurva anyjukat, erre 45-kor nagy kegyesen végre befordult az utcába. Előttünk még van 2 megállója, 50-re ért oda.
Haverom múltkor 21 tájban ment ki, és az volt a szerencséje, hogy jóval előbb ment, mert 6 perccel előbb jött a busz.
Én tegnap 33-ra értem le a megállóba, a 37-re kiírt busz már a következő megállóban állt.
De mégiscsak maradok a busznál mert a MÁV rosszabb.
süti beállítások módosítása